sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Mielialavaihtelut - Naisten etuoikeus vai kirous?

Mä oon tässä nyt miettinyt taas vähän ja ajattelin jakaa ajatukseni teijän kanssa. Mikä on sellanen juttu mikä aina liitetään naisiin? Ja se juttu liitetään aina myös kuukautisiin? Mielialavaihtelut, kyllä! On se kumma, että kun heräät aamulla ja näät esimerkiks miehesi lautasen eilisestä pöydällä, tyhjän kaljapullon vieressä, ja sanot vähä kovempaan ääneen siitä miehelles, nii sieltä tulee heti kommentti ”Onks sulla menkat?” ”No vittu ei ole, mut voitko joskus siivota jälkesi?” Ja joo, myönnän että kun kuksut on alkamassa tai alkanut, niin saattaa olla pientä vaihtelua havaittavissa, mutta ei se tarkota sitä että KAIKEN minkä teen voi laittaa sen syyksi! Herra Jumala! Onhan mullakin oikeus vaihtaa mielipidettä ja joskus olla kiukkunen jos mieli tekee! Prkl!
Sanotaan että miehilläkin on tunteita, mikä saattaa olla totta yhden kohdalla kuudesta tyylii, mutta meillä naisilla kaikilla on tunteet ja ne on koko ajan esillä. Jos perheessä joku on vikana se alentaa mielialaa, ystävä kertoo jotain pahaa mitä on tapahtunut, se koskettaa valtavasti ja sitä myötä vaikuttaa mielialaan. Ei kukaan pompi ylös alasin ja huuda ”mua panettaa! mua panettaa!” jos kaveri on esimerkiksi just kertonut et on saanut keskenmenon.. ja työkiireet vaikuttaa kans. Kaikki vaikuttaa. En nyt muista naisista tiedä tarkasti, mutta tutkimuksien mukaan miehet voi arvioida milloin naiselle on menkat tulossa (siis ilman että nainen kertoo tai mies on seurannut tarkasti kierrosta). Naisen olemus muuttuu ennen kuukautisten alkamista, ja se alkaa jo itse asiassa ovulaation aikana. Silloin naisen lisääntymisvietti herää eloon ja hän on valmis toimintaan missä vain, milloin vain. Joten mies, tarkkaille naistasi ja jos huomaat että hän niin sanotusti säteilee, kehuu sinua, kiehnää tai vaikka puhuu seksistä enemmän ku yleensä tai halua kokeilla ’jotain uutta’, silloin on ovulaatio menossa ja sinulla on vajaa kaksi viikkoa aikaa panna naistas ylhäältä alas, sivuilta ja takaa nii lujaa ku sielu sietää! Ja silloin myös vältyt kiukkuisesta naisesta jos hän saa sitä mitä mieli tekee.
Ja onhan sit se raskausaika. Se aika jolloin nainen muuttuu fyysisesti lähes tulkoon kokonaan. Ja henkisellä tasolla on myös muutoksia havaittavissa. Joitakin naisia kuvottaa pelkkä ajatus sexistä, kun toiset taas haluisi jyystää koko helevetin ajan, eikä mies siihen pysty jolloin hermot naisella saattaa kiristyä. Mutta raskauden aikana tunteet on herkillä ja mieli saattaa muuttua aika usein. Se on vaan asia jonka kanssa miesten on elettävä.  Jos pyydät miestä hakemaan kaupasta suklaajäätelöä ja tuodessaan paketin eteesi, sanotkin että haluat sittenkin mango-sorbettia, miehen täytyy ymmärtää sinua ja nätisti lähteä sitä hakemaan, eikö vain? Toiset haluaa suolakurkkuja, toinen vaniljajäätelöä ketsupin kanssa. Mies on vastuussa siitä, että nainen on tyytyväinen. Koska sitten, kun synnytys on ohi ja arki alkaa (ja nainen on palautunu kokemuksesta) hän luultavasti muistaa miten ihana mies olit raskauden aikana ja silloin hän tulee kiittämään sinua (luultavasti juuri sillä tavalla kun toivot).       
Mutta mites miehet? Onhan kait heilläkin mielialavaihteluja? Eei.. tai no joo! Tulee mulle mieleen yks hetki jolloin mieliala vaihtuu erittäin nopeesti! Panetus (on myös miesten vaihdevuodet, mut se on taas asia ihan erikseen). Panetus on se mikä saa miehet sekoamaan. Kun alkaa panettaa, ne ovat vähä kiltimpiä. Kun panetus kasvaa, ne alkaa tyyliin nylkyttää sun jalkaas kun tiskaat. Sitten, kun panetus käy vielä pahemmaksi alkaa mies kertoilee tarinoita siitä, miten hän haluaisi kokeilla kaikkea uutta sun kanssa. Hän alkaa lupailla kuuta taivaalta, hän lupaa sulle maailman isoimman orgasmin ja sanoo tekevänsä kaikkensa sen eteen. Ja sit tietty siellä välissä, ennen kuin naisena päätät auttaa säälittävää miestäsi, nii mies on ihan itsemurhan partaalla. Huutaa ja vaikeroi kun panettaa eikä pysty tekee yhtään mitään, ja se kiukun määrä! Töissä menee kaikki päin persettä, auto hajoaa, kaverit vittuilee ja palleihin särkee. Oi voi!
Ja tätä pohtiessani, tulin siihen tulokseen että mielialavaihtelut on naisten etuoikeus. Ja että sexiä pitää harrastaa silloin kun sitä tekee mieli, ettei tuu turhia riitoja perheessä. Tää on vaan mun näkemys ja mielipide asiasta, enkä voi yleistää mitään mitä sanon.
Kiitos taas ja palataan. Puss puss<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti